Днес разгледах обявите , спрял съм се на v6 2-ка турбо .. но не мога да преценя каква кола да взема 166 или GTV.. като цяло каква е разликата между двете коли като окачване и коя е с по-издържливо окачване спрямо моето агресивно каране .. има ли разлика в скоростните кутии на GTV и 166 защото никъде не намерих информация за това какво масло използва този двигател и колко литра навсякъде пишат 10 на 60 около 4.2 литра но не мисля че V образен двигател ще се чувства добре с толко малко масло и най-важното къде са слабите места на тези двигатели и лесни/удобни ли са за ремонт ? Извинявам се много ако не съм оцелил раздела ...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за 166/GTV
Collapse
X
-
Ми грешна информация,масло събира 7.3л.Това с агресивното каране искрено ме разсмя.Двете коли са коренно различни първо трябва да решиш какво искаш,седан или купе.За 166 има доста писано потърси малко и ще видиш.166 3.0 V6 226кс и 155 1.7TS 115кс-евридейката.
-
Първоначално публикувано от Read Покажи съобщениеТоя мотор е пълен мъртвец и агресивно каране с него няма да има дълго щото е и пълен боклук.
166 е тежък комфортен седан.
GTV-то е спортно купе и има едно от най-сложните задни окачвания където съм виждал.
Защо е пълен боклук?
От една страна, имам приятел, който кара ГТВ с тоя мотор от 10 години поне, без никакви проблеми. Даже върви супер яко
От друга, виждам доста 2.0 Турбо по моргите, но предполагам е защото просто в Италия ги има в повече.
Отделно, цените на GTV 2.0 V6 Turbo в Италия се движат от около 4-5000 евро до над 10000.
Та, нека който знае детайли и факти за този мотор да сподели.Last edited by Speeder; d.m.y г., 10:44.
Comment
-
Този мотор е бил предназначен за италианския пазар. Застраховките или данъците се определяха от кубатурата там и затова не е разпространен другаде. При фейса на 166 отпада като опция този мотор. Най-добре си вземи и дветеAlfa Romeo 166 3.2TI
Comment
-
Първоначално публикувано от smc Покажи съобщениеТози мотор е бил предназначен за италианския пазар. Застраховките или данъците се определяха от кубатурата там и затова не е разпространен другаде. При фейса на 166 отпада като опция този мотор. Най-добре си вземи и двете
Comment
-
Окачването на 166 е по-здраво от 156/147/ГТ. Лично аз бих оставил 159 за ежедневна кола, тунинги колкото искаш на 1,9 мотора според парите. Взимам си едно ГТВ 3.0 за кеф. По-лека и динамична кола е, а не кораб като 166, без турбо което да заглушава звука и си пея. Разход при мен средно 12-15 смесено. Само градско спокойно 20.Last edited by smc; d.m.y г., 20:43.Alfa Romeo 166 3.2TI
Comment
-
Първоначално публикувано от smc Покажи съобщениеОкачването на 166 е по-здраво от 156/147/ГТ. Лично аз бих оставил 159 за ежедневна кола, тунинги колкото искаш на 1,9 мотора според парите. Взимам си едно ГТВ 3.0 за кеф. По-лека и динамична кола е, а не кораб като 166, без турбо което да заглушава звука и си пея. Разход при мен средно 12-15 смесено. Само градско спокойно 20.
Comment
-
Разликата в ГО между 2.0 турбо и 3.0 е 50-60лв. естествено за година,а при данъка разликата е още по малка.Има хора които хвалят този мотор,но на мен ми е ретро като концепция,пулове и реглаж на клапани не мерси.Аз бих търсил 3.0 или най добре 3.2.Между другото 166-та има здраво окачване лично мнение.166 3.0 V6 226кс и 155 1.7TS 115кс-евридейката.
Comment
-
Първоначално публикувано от Trenkata Покажи съобщениеРазликата в ГО между 2.0 турбо и 3.0 е 50-60лв. естествено за година,а при данъка разликата е още по малка.Има хора които хвалят този мотор,но на мен ми е ретро като концепция,пулове и реглаж на клапани не мерси.Аз бих търсил 3.0 или най добре 3.2.Между другото 166-та има здраво окачване лично мнение.
Comment
-
Разход 20-22 градско и 12,5 извънградски.Цени на частни е относително,но няма нищо страшно в тях,всичко е поносимо.Скоро сменях агренажен комплект,водна помпа,обтяжен механизъм,паразитни ролки,пистов ремък,гарнитури капаци на клапани,всички семеринги по ангренажа и запалителни свещи и цифрата беше някъде около 1000лв.ако по точно искаш мога да погледна какво съм записал и ще пиша.166 3.0 V6 226кс и 155 1.7TS 115кс-евридейката.
Comment
-
Първоначално публикувано от Trenkata Покажи съобщениеРазход 20-22 градско и 12,5 извънградски.Цени на частни е относително,но няма нищо страшно в тях,всичко е поносимо.Скоро сменях агренажен комплект,водна помпа,обтяжен механизъм,паразитни ролки,пистов ремък,гарнитури капаци на клапани,всички семеринги по ангренажа и запалителни свещи и цифрата беше някъде около 1000лв.ако по точно искаш мога да погледна какво съм записал и ще пиша.
Comment
-
Ми такъв е,нали не очакваш разход 5,5?По каталог на 3.0 дават 18.3л.градско,а на 2.0 турбо 17.6л.,при извън градско разликата е подобна между двата мотора.Моя разход е реален,а не на стенд.Колегата Боби има 166-ца 2.0 турбо и той да каже.166 3.0 V6 226кс и 155 1.7TS 115кс-евридейката.
Comment
-
Първоначално публикувано от Trenkata Покажи съобщениеМи такъв е,нали не очакваш разход 5,5?По каталог на 3.0 дават 18.3л.градско,а на 2.0 турбо 17.6л.,при извън градско разликата е подобна между двата мотора.Моя разход е реален,а не на стенд.Колегата Боби има 166-ца 2.0 турбо и той да каже.
Comment
Comment